Ağız kokusu rahatsız edici kokular ortasında yer alıyor. Bilhassa toplu alanlarda büyük problemler yaratan ağız kokusu, ekseriyetle değersizmiş üzere görülüyor.
Fakat ağız kokusunun yarattığı problemler yalnızca toplumsal çevreyi değil sıhhati da olumsuz istikamette etkiliyor.
Ağız kokusu pek çok nedenin bir ortaya gelmesiyle oluşabilir. Bu yüzden ağız kokusunun geçmesi için asıl nedeninin bulunması gerekmektedir.
Birçok kişi ağız kokusunu yok edecek tedbirlere başvurur. Bunlar nane ve okaliptüs içeren sakız, sprey ve şekerlerdir.
Ancak bu sistemler anlık olarak bireye hoş koku ve ferahlık sağlasa da süreksiz bir tahlildir ve bir müddet sonra koku geri gelir.
Ağız kokusundan muzdarip pek çok vatandaş, “Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu nasıl geçer ve ne uygun gelir?” sorularının karşılığını araştırıyor. İşte detaylar…
Ağız kokusu neden olur?
Kokulu yiyecekleri, alkol ve tütün eserleri tüketmek ağız kokusunun temel nedenleridir. Lakin bunun yanı sıra diş sorunları ve midede ki rahatsızlık da ağız kokusuna neden olabilir.
Ağız kokusu nasıl geçer?
Ağız kokusu sorunu pek çok kişinin muzdarip olduğu bahistir. Şayet ağız kokusu diş çürüğü ve mide meselelerinden kaynaklanmıyorsa, sistemli ağız paklığı yapıldığı takdirde kısa müddette ağız kokusu gidebilir. Dişlerin sabah akşam fırçalanması ve diş ipi kullanılması vakit içinde ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olacaktır.
Ağız kokusuna ne güzel gelir?
Bitkisel tahlillere başvurmanın yanında ağız kokusu için özel spreyler ve sakızları da tercih edebilirsiniz. Konutunuzda karbonat, limon, nane ve karanfille de ağız kokusundan kurtulmanız mümkündür.
Öte yandan bilhassa akşamları yatmadan dişlerinizi fırçaladıktan sonra tekrar rastgele bir besin tüketmemek ve en azından bir müddet gargara yapmak da ağız kokusu için yararlı olacaktır.
Fakat şayet ağız kokusu bedendeki bir hastalıktan kaynaklanıyorsa bu hastalık güzelleşmediği sürece ağız kokusu da geçmeyecektir.