Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’

Aşırı Düşünme ve Zihinsel Sağlık Üzerindeki Etkileri

Son zamanlarda, zihinsel sağlık konularının önem kazandığını belirten Uzman Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşüncenin hayatımızı nasıl etkilediğini açıkladı. Aşırı düşünme, bir durumu ya da olayı sürekli analiz etmek, düşünceleri tekrar tekrar zihninde yaşatmak demektir. Bu durum genellikle kaygı, stres ve depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir.

Aşırı düşünme, genellikle anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir. Ayrıca, mükemmeliyetçilik ve kontrol ihtiyacı gibi kişilik özellikleri de aşırı düşünmeye neden olabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra nörolojik etmenler de bu durumu etkileyebilir.

Aşırı düşünme sadece bireysel sağlığı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda sosyal ilişkileri de olumsuz etkileyebilir. Kişiler sürekli detaylara takılarak ilişkilerinde sorunlar yaşayabilirler. Bu durum, sosyal hayatı ve iş performansını da olumsuz etkileyebilir.

Günümüzde, aşırı düşünme ile başa çıkma yöntemleri geliştirilmektedir. Uzman Dr. Bahçe’ye göre, mindfulness teknikleri, derin nefes alma egzersizleri, meditasyon ve yoga gibi uygulamalar, aşırı düşünmenin etkilerini azaltabilir. Ayrıca, düşünceleri ertelemek ve dikkat dağınıklığı yaratan aktivitelerle uğraşmak da bu durumu kontrol altına almada etkili olabilir.

Uzman Dr. Bahçe, profesyonel yardımın da önemli olduğunu vurgulayarak, bilişsel davranışçı terapi gibi yöntemlerle bireylerin aşırı düşünme sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Aşırı düşünmenin zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten Uzman Dr. Bahçe, farkındalık, terapi ve sosyal destek gibi stratejilerle bu durumla başa çıkmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.