e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız’a Yeni Güncelleme ile Biyometrik Giriş ve Karekod Özellikleri Eklendi

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılında hizmete aldığı dijital sağlık platformu e-Nabız ile tüm vatandaşlar, sağlık geçmişlerine cep telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından 7 gün 24 saat erişebiliyor. Bu platform üzerinde laboratuvar tahlilleri, radyolojik görüntüler, reçete ve ilaç bilgileri gibi detaylı bilgiler yer almakta olup, vatandaşlar bu bilgileri istedikleri süre boyunca hekimleri veya yakınlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, e-Nabız profili farklı dillerde görüntülenebilir ve randevu alınabilirken, giyilebilir teknolojiler de entegre edilebilmektedir.

Salgın ve Afetlerle Mücadelede Önemli Rol Oynayan e-Nabız

Koronavirüs salgını sürecinde e-Nabız, salgınla dijital mücadelede etkili bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından da depremzedeler için önemli bilgiler sunmuştur. ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ sekmesi ve ‘Fotoğrafla Sorgulama’ özelliği sayesinde, deprem ve afet durumlarında vatandaşlar bilgilendirilmekte ve sevdiklerinin konumları hakkında bilgi edinebilmektedir.

Yeni Güncelleme ile Gelen Özellikler

10 Haziran’da güncellenen e-Nabız, artık daha kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Biyometrik giriş seçenekleri olan parmak izi ve yüz tanıma ile hızlı ve güvenli bir erişim sağlanmaktadır. Ayrıca, ilaç satın alma için karekod yöntemi ve reçete paylaşımı da kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaktadır. Son güncelleme ile birlikte platforma birçok yeni özellik eklenmiş ve kullanıcı sayısı 78,5 milyona ulaşmıştır.

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Tatil sevincini acile taşımayın

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, çocukları tatil heyecanı sardı. Keyifli bir tatil için sağlıklı kalmanın önemine işaret eden uzmanlar, eğlencenin yarıda kesilmemesi için birtakım basit önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor.