Metro Türkiye, Türk Somonu’nu tezgahlara taşımaya başladı: “Gelecek nesillere bırakılması gereken değer”

Metro Türkiye, Türk Somonu Yetiştirme Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Metro Türkiye, Samsun’da Türk Somonu yetiştirme projesi kapsamında ilk hasadını gerçekleştirdi. Karadeniz açıklarında Samsun’un Yakakent ilçesinde Parlak Su Ürünleri ve Skretting Türkiye iş birliğiyle geliştirilen Metro Premium Türk Somonu, ekosistemi korumaya yönelik yenilikçi yöntemlerle yetiştiriliyor. 350 tonluk hasat sonucunda 250 ton deniz balığının yem olmasının önüne geçildi.

Metro Türkiye, raflardaki yerini almaya başlayan Metro Premium Türk Somonu için Samsun’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Hamit Baykal, Parlak Su Ürünleri Genel Müdürü Sezgin Arslan ve Skretting Türkiye Genel Müdürü Ziya Özaydın katıldı. Projeye dair detaylar basın mensuplarıyla paylaşıldı ve sorular yanıtlandı.

“Gelecek Nesillere Değer Katan Bir Proje”

Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Baykal, projenin önemine değinerek, “Balığı ticari bir ürün olarak değil, gelecek nesillere bırakılması gereken bir değer olarak görüyoruz. Sürdürülebilir balıkçılık projeleriyle deniz balıklarının geleceğe aktarılmasına katkı sağlıyor ve Türk Somonu projesiyle bu hedefi gerçekleştiriyoruz” dedi. Metro Premium Türk Somonu’nun çevreye katkısının yanı sıra sofralardaki kalite ve güvenceyi de arttırdığı vurgulandı.

Ürünün izlenebilirliği konusuna da değinen Baykal, tüketicilere üretim sürecinin şeffaf bir şekilde sunulduğunu belirtti. Toplamda 227 ayrı kalite kontrol sürecinden geçen Metro Premium Türk Somonu, kalitesiyle dikkat çekiyor ve aynı kalite standartlarına sahip diğer balıklar gibi reyonlarda yerini alıyor.

Gelecekte de Başarıyı Yakalamaya Kararlıyız

Parlak Su Ürünleri Genel Müdürü Arslan, Türk Somonu’nun yetiştirme sürecine ilişkin detaylı bilgi verdi. Balık çiftliğinin kontrol mekanizmalarıyla ilgili bilgiler veren Arslan, “Günlük olarak balıkları izliyor ve beslenmelerini kontrol ediyoruz. Projemizde günlük 20 ton civarında yem kullanılıyor” açıklamasında bulundu. Skretting Türkiye Genel Müdürü Özaydın ise yem konusundaki detayları paylaşarak, başarılı projelerini Türk Somonu üzerinde de gerçekleştireceklerini belirtti.

Metro Türkiye’nin reyonlarında bulunan Metro Premium Türk Somonu ve diğer balıklar, tüketicilere QR kod aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilir. Ürünlerin Türkçe ve Latince adı, hasat tarihi, son kullanma tarihi, yetiştirildiği yer, kuluçkahane bilgileri gibi toplamda 12 farklı kriter tüketiciye sunuluyor.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Osaka EXPO 2025 kapsamında bulunduğu Tokyo’da Türkiye-Japonya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Sağlam zemindeki daire fiyatları uçtu! Deprem fırsatçıları çadır ve acil durum çantasına da el attı

İstanbul’da yaşanan depremin ardından, acil durumlarda ihtiyaç duyulan çadır, kamp sandalyesi ve acil durum çantası gibi malzemelerin fiyatları da fırladı.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir