Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Yeni Proje Açıklamaları

“Kaya Gazı Üretimine Yönelik Yeni Projeler Başlıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesinin planlandığını belirtti. Bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, Türkiye için büyük öneme sahip bir çalışma olacağını ve başarılı olmaları durumunda oyun değiştirici bir etki yaratacağını vurguladı.

‘Sismik Çalışmalar Netice Vermedi’

Son dönemde Oruç Reis gemisinin Somali’de petrol bulduğuna dair çıkan iddialara ilişkin konuşan Bakan Bayraktar, sismik çalışmaların henüz netice vermediği ve bu sebeple somut bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını açıkladı. Ayrıca, İrak-Türkiye petrol boru hattının 19 aydır akış olmadığını belirten Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, enerjinin bölgedeki rolüne dikkat çekti.

‘Suriye’ye Kilis’ten Doğal Gaz İhracatı Başlıyor’

Bakan Bayraktar, Suriye’ye doğal gaz ihracatı çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan planlar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 3 ay içinde Kilis’ten Suriye’ye doğal gaz gönderilerek, bu gazın Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Bakan Bayraktar, enerji üretiminde dengenin önemine vurgu yaptı.

‘Gabar ve Diyarbakır’da Yeni Arama Faaliyetleri’

Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 81 bin varil petrol üretildiğini ve bu rakamın artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’da 4 saha için ortaklıklar yapıldığını ve yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle petrol ve gaz üretimi çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Bakan Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye’nin enerji üretiminde beklenen büyük adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

TÜİK açıkladı: İçme sütü üretimi sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Mayıs ayına ait süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Verilere göre, içme sütü üretiminde dikkat çekici bir düşüş yaşandı. İÇME SÜTÜ ÜRETİMİNDE SERT DÜŞÜŞ TÜİK’in verilerine göre, Nisan ayında …

VİOP’ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı (14 Temmuz 2025)

Cuma günü yatay seyreden ağustos vadeli endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışına paralel 12.137,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yüzde 0,1 yükselişle 12.149,00 oldu. Ağustos vadeli endeks kontratı, bugün açılış …

İŞKUR duyurdu: Hibe desteği sürekli oldu!

Engelli ve eski hükümlüler için girişimcilik ve istihdam desteklerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), hibe desteğine başvuru sürecini hem kolaylaştırdı hem de kapsamını genişletti. Artık yılda sadece iki kez yapılabilen …

Brent petrol 70 doların üzerine çıktı

Küresel petrol piyasalarında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tarifelere dair karar süresini 1 Ağustos’a ertelemesi, belirsizlikleri artırırken petrol fiyatlarını destekleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu …

Ped değil, altın paket: Kişisel bakım da artık lüks

Enflasyondaki dalgalanmalarla birlikte her ürüne de ayrıca zam geldi. Bu ürünlerden biri de kadınlar için çok önemli olan hijyenik pedler oldu. Kadınlar temel kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını karşılamak konusunda artık güçlük çekiyor. Bu yıl en uygun hijyenik pedin fiyatı 69,90 lira, en yüksek fiyatlı ped ise 400 lira.

Devler kapıştı fatura Türkiye’ye patlayacak

Enerji piyasalarında sular durulmuyor. Bir yandan Rusya, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı benzine ihracat yasağını yeniden gündeme alırken; diğer yandan ABD, Moskova’ya yönelik sert ekonomik yaptırımların sinyalini veriyor. Küresel çapta yankı uyandıran bu iki gelişme, Türkiye dahil pek çok ülke için akaryakıt fiyatlarında yeni zamların habercisi olabilir.