Yapay zeka ekranınıza göz dikti: Windows 11’de Copilot Vision çağı

Microsoft, Yapay Zekâ Destekli Asistanı Copilot’a Copilot Vision Güncellemesini Getiriyor

Microsoft, yapay zekâ destekli asistanı Copilot için büyük bir güncelleme duyurdu. “Copilot Vision” adı verilen yeni özellik sayesinde, Windows 11 kullanıcıları artık ekranlarını yapay zekâ ile paylaşarak daha ileri düzeyde etkileşim kurabiliyor.

Ekranı Görebilen Yapay Zeka Devri

Microsoft’un önceki aylarda beta olarak sunduğu “Hey Copilot” özelliği, kullanıcıların sesli komutlarla Copilot ile iletişim kurmalarını sağlıyordu. Şimdi ise şirket, bu deneyimi geliştirerek kullanıcı deneyimini bir adım ileriye taşıyor. Yeni özellik olan Copilot Vision güncellemesi ile yapay zeka, kullanıcıların ekranındaki içeriği gerçek zamanlı olarak görebilecek ve buna uygun yanıtlar üretebilecek.

Artık sadece belirli uygulamalarla sınırlı kalmayan Copilot, kullanıcıların işaret ettiği her şeyi takip edebiliyor. Bu da Copilot’un, ekran içeriğini analiz ederek daha etkili yanıtlar vermesini ve kişiselleştirilmiş öneriler sunmasını sağlıyor.

Kullanım Kolaylığı ve Gerçek Zamanlı Destek

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, yeni bir yazılım kullanırken, belge hazırlarken ya da yaratıcı bir projede çalışırken Copilot’un ekranı görerek yardım alabilecekler. Aynı zamanda sesli komutlarla da Copilot Vision özelliği etkinleştirilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, konuşarak ve ekran paylaşarak daha zengin bir yapay zekâ deneyimi yaşayabiliyorlar.

Mac Kullanıcıları Şu An Benzer Bir Deneyim Yaşayamıyor

Apple’ın yeni Apple Intelligence özelliklerine rağmen, Mac kullanıcıları şu anda benzer bir deneyimden mahrum. macOS’ta ekran paylaşımıyla yapay zekâ etkileşimi doğrudan desteklenmiyor. Mac kullanıcıları, ekran görüntüsü alarak bu görselleri başka bir yapay zekâ uygulamasına manuel olarak yüklemek zorunda kalıyorlar.

Yayın Henüz Sınırlı

Copilot Vision özelliği, Microsoft’un 1.25071.125 ve daha yeni sürümlerine sahip Windows 11 kullanıcıları için henüz test aşamasında bulunuyor. İlk olarak Windows Insider programı kapsamında sunulan özellik, ilerleyen zamanlarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak. Ancak Microsoft’un bu özelliği “vahşi doğada” test etmeye başlaması, yapay zekânın işletim sistemi entegrasyonu açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Related Posts

Yapay zeka artık videoları gerçek zamanlı olarak dönüştürebiliyor!

Yeni yapay zeka aracı Mirage, canlı videoyu gerçek zamanlı olarak dönüştürebiliyor. Böylece yalnızca bir metin komutuyla oyunlar, videoları ya da gerçek dünyayı istediğiniz gibi görmeniz mümkün olacak.

Yapay zeka platformlarıyla kripto cüzdanlarını hedef alıyor

İsviçre merkezli siber güvenlik firması PRODAFT tarafından yapılan açıklamaya göre, finansal amaç güden tehdit aktörü EncryptHub, Web3 geliştiricilerini hedef alan yeni bir kampanya başlattı. LARVA-208 ya da Water Gamayun isimleriyle de bilinen bu …

Death Tank efsanesi fırtına gibi döndü

Flat Games’in geliştirdiği ve yine kendi bünyesinde yayımladığı Death Tank, orijinal olarak 2009’da Xbox 360 platformunda piyasaya sürüldü. Oyunun geçmişi ise 15 yıl öncesine, Sega Saturn dönemindeki bazı nişancı oyunlarına gizlenmiş bonus içeriklere …

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.