Yazın cilt bakımı yaparken en sık düşülen hatalar!

Yaz Aylarında Cilt Sağlığınızı Koruyun

Dermatolog Dr. Merve Oflaz Gider, yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarına ve çevresel faktörlerin bu sorunlardaki rolüne dikkat çekti.

Dr. Oflaz, güneşin ultraviyole ışınlarının yaz aylarında en yoğun seviyede olduğunu belirterek, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemine vurgu yaptı. Güneşin ciltteki olumsuz etkilerine karşı en iyi savunmanın doğru güneş kremi kullanımı olduğunu söyleyen Dr. Oflaz, güneş kremi seçerken yüksek koruma faktörü (SPF 30 ve üzeri) ve geniş spektrumlu olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş kremi uygulamasının güneşe çıkmadan en az 20-30 dakika önce yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Oflaz, güneşin en yoğun olduğu saatlerde direkt güneş ışığından kaçınılması ve gölge alanlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Oflaz ayrıca, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekeleri, akne alevlenmeleri, cilt kuruluğu gibi sorunlara yönelik kişiye özel çözümlerin önemini vurguladı. Cilt tipine uygun bakımın yanı sıra profesyonel uygulamaların da sorunların önlenmesinde ve tedavisinde büyük rol oynadığını belirtti.

Güneşe uzun süre maruz kalmanın açık tenli bireylerde kalıcı güneş lekelerine neden olabileceğine değinen Dr. Oflaz, güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için yıl boyunca düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini söyledi. Oluşmuş güneş lekeleri için medikal estetik uygulamaların düşünülebileceğini belirtti.

Dr. Merve Oflaz Gider, yaz aylarında cilt sağlığını korumanın kişiye özel bir sağlık yönetimi anlayışını benimsemekle mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Uzman bir hekim tarafından yapılan detaylı cilt analizinin ardından belirlenen kişiye özel uygulamaların, cilt sorunlarına yönelik etkili çözümler sunduğunu ve sürdürülebilir sağlık için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Related Posts

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı

Çocuklarda keneye karşı “vücut kontrolü” uyarısı

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.